Hozzávalók:
- 1 kefír
- sajt (Óvári Light sajt/Tolle Tolnai zsírszegény sajt/egyéb neked bevált zsírszegény sajt)
- tészta (spagetti/tollhegy/akármilyen sima egyszerű tészta)
- sonka (csirkemell/pulykamell/egyéb neked bevált sonka)
Elkészítés:
1. Felteszel vizet forrni (én 1l-t szoktam kb., de a tészta mennyiségétől is függ).
2. 2 kiskanál sót beleraksz.
3. Ha felforrt a víz, beleteszed a tésztát, és hagyod főni, amíg meg nem puhul eléggé.
4. Reszelsz annyi sajtot, amennyit rá szeretnél tenni.
5. Felvágod kis négyzetekre a sonkát, annyit, amennyit rá szeretnél tenni.
6. Ha kész a tészta, összekevered a kefírrel, a sajttal és a sonkával.
Jó étvágyat!:)